Nevezhetjük salátának, egytálételnek, köretnek. Megállja a helyét mindenhogyan. Tartalmas, ízletes, egészséges.
Recept:
- 1 bögre árpagyöngy (gersli)
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál kakukkfüves tokaji fehérborecet
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 25 dkg zöldspárga tisztítva
- 4 db piros retek megmosva
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 marék dió
A diót 180 fokos sütőben 8 perc alatt megpirítjuk, szűrőbe tesszük, lerázzuk a héját, durvára vágjuk.
A retket vékonyra szeleteljük.
A spárgát forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük. Másfél centis darabokra vágjuk.
A snidlinget felaprítjuk.
Elkészítjük az öntetet: a kakukkfüves tokaji borecetet elkeverjük a mustárral. Hozzáadjuk a tökmagolajat és 1 evőkanál olívaolajat, sűrűre keverjük.
A kihűlt árpához keverjük a retket, a spárgát, a snidlinget és a diót. Meglocsoljuk az öntettel. Jól átforgatjuk. Tálalás előtt 1 órát érleljük.
Magában könnyű ebéd, vagy például marinált halhoz kiváló köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése