2011. május 30., hétfő

A karalábé új ruhája


Amikor karalábét pucolok és nincs tartalék darab csak úgy elrágcsálni, nagyon kell vigyáznom, hogy ügyes kezek el ne csipegessék. Bezzeg megfőzve már nem mindenkinél olyan kapós. Ezen a helyzeten elgondolkozva jutott eszembe a múltkor, hogy leves helyett salátának készítem el a karalábét. Azóta ez már a második, továbbfejlesztett változat, kevéske füstölt lazaccal kiegészítve.  Előételnek, könnyű vacsorának kiváló.

Recept:
  • 1 fej karalábé
  • 1 teáskanál fehérborecet ( pl. bazsalikomos tokaji fehérborecet )
  • 3 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 4-5 levél bazsalikom
  • csipet só
  • 5 dkg füstölt, vagy pácolt lazac csíkokra vágva
A karalábét megpucoljuk, 1 cm széles karikákra vágjuk, uborkagyalu segítségével vékonyra szeleteljük.
Az ecetet és az olajat pici sóval egy tálkában sűrűre keverjük. Ráöntjük a karalábéra, elkeverjük. A bazsalikomot csíkokra vágjuk, ezt is hozzáadjuk. Hagyjuk állni fél órát.
Füstölt lazac csíkokkal tálaljuk. és rozskenyér szeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...