Gyors ebéd az egészség jegyében. Az új kelkáposzta sült új fokhagymával készült öntetet kapott, a quinoa shitake gombával főtt. Szárított shitake gombát érdemes otthon tartani, meleg vízbe áztatva negyed óra alatt megpuhul. A középső tönk részét ki kell vágni, a kalapját pedig vékonyan felszeletelni. Az áztató levét se dobjuk ki; levesbe, vagy például a quinoa főzővizébe felhasználhatjuk.
A kecsketúró csak hab volt a tortán, mert éppen volt itthon. De ha már ilyen képzavarba keveredtem, folytatom: ahogyan a tortának a hab, a krémes kecsketúró is egy kis plusz finomságot, érdekességet adott az ételnek és nagyon jól ment a káposztához. Helyettesíthetjük tejföllel, vagy sűrű görög joghurttal.
Recept:
A kelkáposztához:
- 1 fej új fokhagyma
- 1 közepes fej új kelkáposzta
- 1 evőkanál vaj
- 1-2 ágacska friss kakukkfű
- só, bors
A fokhagymát kicsomagoljuk a fóliából, deszkára tesszük és egy kés segítségével kinyomjuk belőle a krémesre puhult belsejét. Egy kis lábasban felmelegítjük a vajat, addig, amíg enyhén barnulni és illatozni kezd, belekeverjük a fokhagymapépet és a kakukkfű levélkéket. Ezt a mártást hozzáadjuk a kelkáposztához, jól átforgatjuk.
A quinoához:
- 1 csésze quinoa, alaposan átmosva
- 2 csésze alaplé, vagy víz
- 2-3 shitake gomba beáztatva
- só, bors
- 1 teáskanál Worchestershire szósz
10 dkg kecsketúrót krémesre keverünk 1 evőkanál joghurttal, vagy tejföllel.
Tálaláskor kedvünk szerint arányítjuk az összetevőket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése