2011. május 15., vasárnap

Gyors epres - mandulás süti


Jó kis segítség ez a készen kapható leveles tészta! Percek alatt varázsolhatunk egy kis finomságot. Sósat is, édeset is. Gyümölcsös édesség esetén az epret bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük és a fűszerezést is fantáziánk szerint változtathatjuk.

Recept:
  • 275 g kinyújtott leveles tészta
  • 50 g darált mandula
  • 300 g eper
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 felvert tojás
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Nagy tepsin kiterítjük a leveles tésztát. Ha olyan csomagot vettünk, ami papírral van feltekerve, azzal együtt tehetjük a tepsire, ha nem, tegyünk alá sütőpapírt. A tésztát 8 egyforma téglalapra vágjuk. Egy hegyes késsel körben egy centis keretet karcolunk a téglalapokba, nem vágjuk át! A tojással megkenjük a tésztát. A középső részen, a kereten belül elosztjuk a darált mandulát. Az megpucolt epreket kis darabokra vágjuk, a mandulás alapra tesszük. A vaníliát egy tálban összekeverjük a cukorral, megszórjuk vele az eprek tetejét.
25 percig sütjük. A keretek kicsit felemelkednek, így lesz egy kis pereme minden darabnak.
Csinálhatunk mellé egy kis mézzel, citrommal kikevert joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...