A fűszeres sárgabarack nemcsak színben mutat jól; mint minden gyümölcs, fantasztikusan működik sós környezetben. Legalábbis én kész vagyok ezektől az ízektől.
Recept:
- 50 g vaj
- 250 g sárgabarack kimagozva
- 5 szem rózsabors
- kis darabka fahéj
- 1 kupaknyi narancslikőr (pl. Grand Marnier)
- 1 teáskanál méz
- 8-10 friss rozmaring levél + a tálaláshoz
- 300 g pecsenye kacsamáj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, bors
A májat éles késsel óvatosan ereitől megtisztítjuk. Ha sikerül ez a kényes művelet, akkor elvileg kisebb tenyérnyi májdarabok állnak rendelkezésünkre. Ne is daraboljuk fel őket. A maradék vajat (35 g) olvasszuk fel egy serpenyőben. Tegyük rá a májdarabokat, közepes tűzön minden oldalukon 3-3 percig süssük-pirítsuk őket. Sütőlapáttal oda is nyomkodhatjuk a serpenyőhöz, de vigyázzunk, mert hajlamos nagyokat robbanni!!
Rálocsoljuk a balzsamecetet, még egy-két percig sütjük.
Tányérokra osztjuk a májat (2-3 főre elég ez a mennyiség), sózzuk, borsot tekerünk rá. Mindegyik májdarabra halmozunk egy kanál barackot, rozmaring levéllel díszítjük.
Friss bagettel, vagy pirítóssal fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése