Aki szereti a csípőset, tegyen bele több chilit, úgy a jó!
Ez a mennyiség inkább kettő, mint három embernek elég.
Recept:
- 10 db csirkeszárny
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 darab friss chili, vagy 1 kávéskanál chilipor
- 1 teáskanál gyömbérpor
- só, bors
- 1 tojás
- 4 evőkanál liszt
Mélyebb tálba tesszük a szezámolajat, a mézet, a szójaszószt. Hozzáadjuk az összetört, vagy felaprított fokhagymát, a gyömbért és a chilit. Jól elkeverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Villával elkeverjük benne a tojást, hozzáadjuk a lisztet. Tejföl-sűrűségű masszát kell kapnunk. Beletesszük a szárnydarabkákat, jól átkeverjük, hogy a húst mindenhol bevonja a szósz. Lefedjük és legalább egy órát állni hagyjuk.
Közepes erősségű tűzön mindkét oldalán ropogósra sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Készíthetjük úgy is, hogy nem teszünk bele tojást és lisztet, csak a szárnyakat megszórjuk rizsliszttel, mielőtt a mézes-szójaszószos mártásba tennénk. Akkor nincs rajta olyan vastag bunda.
Rizzsel és/vagy salátával, esetleg édes-csípős chiliszósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése