Az édes, húsos gyümölcsök, mint az ananász, a füge, a körte, a barack, sőt a dinnye, nagyon jól működnek sós környezetben is, például a salsa típusú csípős mártásokban. Ennek alapja egy kevés hagyma, ami lehet újhagyma, vagy lilahagyma; citrom, vagy lime lé, zöld, vagy piros chili, (lehetőleg friss) és korianderlevél. Nekem most ez utóbbi sajnos nem volt, petrezselyemmel helyettesítettem.
A többi hozzávalót kedvünk szerint válogathatjuk. A paradicsom gyakori szereplője a salsának, de jó, ha magjait és levét eltávolítjuk, különben túlságosan eláztatja a többi hozzávalót. Használhatunk vastag húsú paprikát, avokádót, uborkát is. Legyen szép színes a salátánk! Minden alkotóelemet egyforma darabra vágjunk, kisebb vagy közepes kockákra.
Recept:
- 3 nektarin
- 3 paradicsom, magjai nélkül
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 zöld chili
- 1 bébi cukkini
- 1/2 csokor friss koriander, vagy petrezselyem
- 1 lime , vagy fél citrom leve
- só, bors
A paradicsomot, a nektarint és a cukkinit egyforma darabokra vágjuk, tálba tesszük. Felaprítjuk a hagymát, chilit és a koriandert, hozzákeverjük az előzőekhez. Meglocsoljuk a lime levével, enyhén sózzuk, borsozzuk.
Fogyaszthatjuk húshoz, halhoz, tojáshoz, de tortillát is tölthetünk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése