Recept:
- 1/2 kg magozott sárgabarack
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai
- 2 evőkanál méz
- 1-2 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
- 2 tojásfahérje
- 80 g porcukor
- 1 kávéskanál kukricakeményítő
- 1 kávéskanál fehérborecet
- vágott mandula a tetejére
A sütő hőmérsékletét 170 fokra állítjuk.
A kisült barackokat a lével együtt kis tálkákba adagoljuk, amit előtte vékonyan kivajaztunk.5-6 tálkára lesz szükség.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. A borecetet és a kukoricakeményítőt egy kis pohárban összekeverjük, ezt is a habhoz adjuk.
A habot a barackos alapra kanalazzuk, formázzuk. Megszórjuk a vágott mandulával.
A sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a hab enyhe színt kap.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése