Nagy örömmel hallottam kisbabád születéséről. Sok boldogságot kívánok az anyasághoz, ami akárhogy is nézzük, a legszebb dolog a világon.
Az én receptajánlatom erre az alkalomra most egy gyors desszert, amelynek alkotóelemeit úgy próbáltam meg összeválogatni, hogy benne legyen néhány dolog, amit rövidke személyes ismeretségünk és a blogod alapján tudok Rólad. Tudom, hogy van kerted s benne mindenféle gyümölcsfád, tudom, hogy nemcsak szereted a kecskesajtot, hanem komolyan foglalkozol sajtkészítéssel is, tudom, hogy szereted a friss fűszereket is és persze azt is tudom, hogy most nincs időd komoly főzésekre. Fogadd szeretettel ezt a kis kényeztetést, nekem nagyon ízlett, remélem Neked is fog!
Recept:
- 4-5 db nektarin vagy sárgabarack
- 1 evőkanál méz
- csipet őrölt szegfűbors és fahéj
- 3-4 teáskanál vaj
- 20 g krémes kecskesajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál cukor
- 10 bazsalikomlevél
Közben 1 teáskanál vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor már szép aranybarna színe van, rászórjuk a cukrot, kevergetve megvárjuk, míg megolvad, ekkor egy evőkanál vizet öntünk a morzsás keverékre, további keverés mellett egy-két perc alatt elpárologtatjuk.
A langyosra hűlt barackok üregébe egy-egy darabka kecskesajtot teszünk, megszórjuk zsemlemorzsával, bazsalikomlevelekkel díszítjük. Végül mézzel megcsurgatjuk az egészet.
Azonnal fogyasztjuk.
A babaköszöntő többi résztvevőjének receptjei:
http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.co.uk/2014/06/zabpelyhes-datolyas-madeleine-2.html
http://www.colorsinthekitchen.com/2014/06/rizspite-es-egy-virtualis-babalatogato.html
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2014/06/virtualis-babakoszonto-aliznak.html
http://dublinfelettazeg.blogspot.hu/2014/06/virtualis-babakoszonto.html
http://vs.hu/tibor-fischer-hulyesegekrol-nem-orban-tehet-0628?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201406
http://vaniliaakonyhaban.blogspot.hu/2014/06/sargarepa-kremleves-pacolt.html
2 megjegyzés:
Szia Gabi!
Nagyon szépen köszönöm ezt a kedves meglepetést! Igen, valóban az anyaság a legszebb dolog a világon, és bár eddig sem voltak kétségeim felőle, de most már én is biztosan tudom.
A receptet ki fogom próbálni, már szereztem is be ma nektarint és sárgabarackot is. ;) :*
Szia Alíz,
örülök, hogy örültél!!!
Ölellek.
Megjegyzés küldése