Recept:
- 1 kg zöldborsó (héjastól)
- 1 l zöldség alaplé
- 4 szál újhagyma fehér része
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- só
- tálaláshoz tárkony-, vagy más fűszerolaj, vagy extraszűz olívaolaj
- snidlingvirág, mentalevél, petrezselyem
Az olívaolajon puhára pároljuk a hagymát és fokhagymát. Rátesszük a tisztított borsót, enyhén sózzuk, megöntözzük a citrommal, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ha túl sűrű kis vízzel higítjuk.
Melegen, vagy hűtve fogyasztjuk fűszernövényekkel és fűszeres, vagy natúr olívaolaj cseppekkel díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése