Nevezhetjük kísérletnek, játéknak, kihívásnak, feladatnak a facebookon szerveződött csoport nagy közös célját, hogy vajon győzünk-e minden hónapban, egy éven keresztül valamit eltenni, befőzni, savanyítani stb. Egy helyen gyűlik majd a sok ötlet, tapasztalat, érdemes lesz figyelni. Az idény májusban indul, az április amolyan nulladik hónap.
Az én kiindulópontom most a zöld chili volt, amiből nemrég kaptam egy nagyobb adagot. A piros chilis paradicsomlekvár a kedvencem, gondoltam elkészítem a párját almával. Nem nagy munka és a téli almakészleteket is hasznosíthatjuk. Finom, nem túl csípős ínyencség pl.sajthoz, szendvicshez.
Hagyjuk legalább egy napot állni fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
Recept:
- 4 alma hámozva, reszelve
- 90 ml almaecet
- 2 centis friss gyömbér hámozva, lereszelve
- 2 evőkanál nam pla
- 6-8 db hosszú zöld chili, karikákra vágva
- 3 evőkanál barna cukor
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
Nekem ebből a mennyiségből 4 db kicsi, 1 dl-es üveg lett, plusz még egy nem teljesen megtöltve. Szóval a mennyiség nem túl nagy, kóstolónak, próbának elég.
Kipróbáltam bundás kenyérbe töltve fetasajttal, mit mondjak...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése