2012. május 3., csütörtök

...spárgával



Itt van újra a spárga, lehet megfőzni a jól bevált recepteket, vagy újakkal kísérletezni. Az igazat megvallva én most gombhoz varrtam a kabátot, ugyanis először örök kedvencemet, az egyszerűség mintapéldányát készítettem el: a tejfölös újhagymaszárat, ahhoz jött aztán a többi. A hajdinalisztes palacsinta majdnem blini, csak joghurttal és sütőporral csináltam erősen leegyszerűsített módon, íze és állaga azonban remek lett, még spárga nélkül, csak a tejfölös cuccal is elég lett volna. De hát volt spárga, kell most a spárga, ment is hozzá, úgyhogy az is kapott egy finom kis fényt, egy vajszínű árnyalatot, ahogy Esterházy mondta volt...
Előételnek, reggelinek, vacsorának ajánlom, ez a mennyiség 2-3 személynek elegendő.

Recept:
a palacsintához:

  • 6 evőkanál hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Serpenyőben kevés olajon kisméretű palacsintákat sütünk.

a spárgához:

  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 teáskanál méz
  • fél citrom reszelt héja
  • 1/2 teáskanál chilipehely
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál citromlé
A vajat összekeverjük a mézzel, a citromhéjjal és a fűszerekkel. A spárga végeit letörjük, száráról lepucoljuk a pikkelyeket. egy centis darabokra vágjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük a fűszeres vajat. Hozzáadjuk a spárgát, két percig erős lángon pirítjuk. A végén meglocsoljuk citromlével.

a tejfölös hagymához:
egy csokor újhagyma zöld részét feldaraboljuk, összekeverjük 2-3 evőkanál tejföllel és ízlés szerint sóval.

A palacsintát a spárgával és szaftjával, valamint a hagymás tejföllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

krinsz írta...

Nagyon tetszik a recept és a blogod is:)Gratulálok!

konyharuha írta...

nagyon köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...