Itt van újra a spárga, lehet megfőzni a jól bevált recepteket, vagy újakkal kísérletezni. Az igazat megvallva én most gombhoz varrtam a kabátot, ugyanis először örök kedvencemet, az egyszerűség mintapéldányát készítettem el: a tejfölös újhagymaszárat, ahhoz jött aztán a többi. A hajdinalisztes palacsinta majdnem blini, csak joghurttal és sütőporral csináltam erősen leegyszerűsített módon, íze és állaga azonban remek lett, még spárga nélkül, csak a tejfölös cuccal is elég lett volna. De hát volt spárga, kell most a spárga, ment is hozzá, úgyhogy az is kapott egy finom kis fényt, egy vajszínű árnyalatot, ahogy Esterházy mondta volt...
Előételnek, reggelinek, vacsorának ajánlom, ez a mennyiség 2-3 személynek elegendő.
Recept:
a palacsintához:
- 6 evőkanál hajdinaliszt
- 1 tojás
- 4-5 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
a spárgához:
- 25 dkg zöld spárga
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 teáskanál méz
- fél citrom reszelt héja
- 1/2 teáskanál chilipehely
- só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál citromlé
a tejfölös hagymához:
egy csokor újhagyma zöld részét feldaraboljuk, összekeverjük 2-3 evőkanál tejföllel és ízlés szerint sóval.
A palacsintát a spárgával és szaftjával, valamint a hagymás tejföllel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept és a blogod is:)Gratulálok!
nagyon köszönöm!
Megjegyzés küldése