Hetek óta paszternák levest szeretnék főzni, de nem láttam a piacon. Ma úgy döntöttem, megfőzöm a levest fehérrépából, úgyis kicsit felszaporodott a készletem. Mindig veszek, ha szépet látok (földeset, leveleinél gömbölyödő formájút, nem azt a hosszú egyeneset), húsleveshez, sült zöldséghez bármikor kellhet. Ezentúl emiatt a leves miatt is, mert pazar lett! Már nem is hiányzik a paszternák.
Recept:
- 3 közepes petrezselyemgyökér
- 1 közepes krumpli
- 1 alma
- 3 dkg vaj
- 1 póréhagyma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 3 szál kakukkfű
- 1, 2 l csirke-, vagy zöldség alaplé, vagy víz
- 1 evőkanál brandy
- 1 dl tejszín
- só, bors
Tálaláskor pár csepp olívaolajjal díszítjük. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget, petrezselymet, pirított diót, kevés frissen reszelt parmezánt is. Esetleg pirított kenyérkockákat, ha tartalmasabban szeretnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése