Bretagne híres palacsintája, aminek különleges ízét és ropogósságát a hajdinaliszt (a hajdina franciául sarrasin) adja. Tipikus hétköznapi gyors étel. Hagyományosan vajjal, tojással, sonkával töltik. Érdemes megnézni ezt a videót, a hihetetlen rutin és egyszerűség elbűvölő!
Ha valamilyen véletlen folytán nincs otthon (Meyer) citromból készült chutney, ezekből az egyszerű hozzávalókból is finom és könnyű fogást készíthetünk bármelyik napszakban.
A citrom chutney-s töltelék kevés chilivel, kecskesajttal eltér ugyan a hagyományoktól, mégis rendkívül jól harmonizál a diós ízű, ropogós hajdinás tésztával, én elég sokat meg tudtam volna enni belőle, ha nem kellett volna hagynom másoknak.
Recept:
- 75 g hajdinaliszt
- 50 g finomliszt
- fél kávéskanál só
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz, vagy szódavíz
Serpenyőben kevés olajon vékony palacsintákat sütünk úgy, hogy amikor megfordítjuk, megkenjük egy teáskanál citrom chutney-val, lágy kecskesajtot morzsolunk rá, vékonyra karikázott friss chilivel megszórjuk. Amikor a sajt megolvadt és a palacsinta alja is megpirult, négyszögbe hajtogatjuk a tésztát.
Tányérra csúsztatjuk, frissen őrölt borssal és snidlinggel díszítjük.
Egy másik finom változat Chili és Vaníliánál.
Bea, köszi a fotókat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése