2011. december 31., szombat

Kávés - mogyorós csokiA szilveszteri éjszaka holtpontjára ajánlom ezt a kevés munkával elkészíthető durva csemegét. Valószínűleg nem megy hozzá semmilyen alkohol, viszont energiát ad és ez egy adott ponton nem elhanyagolható tulajdonság.

Recept:
  • 100 g törökmogyoró
  • 300 g fehércsokoládé
  • 300 g jó minőségű keserű csokoládé
  • 2 teáskanál darált kávé
A mogyorót 180 fokos sütőben 5-7 perc alatt megpirítjuk. Ha héjas volt, a héját lerázogatjuk. Éles késsel durvára vágjuk.
Egy 20x30, és 25x35 cm közötti méretekkel rendelkező tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. Ha a nagyobb méretet választjuk, az elkészült csoki vékonyabb lesz, de ez nem feltétlenül baj.
A kétféle csokit külön-külön gőz fölött megolvasztjuk. A sötét csokiba belekeverjük a kávét, a fehércsokiba a mogyoró nagy részét.

A tepsit 5 csíkra osztjuk fel, ceruzával be s jelölhetjük a papír felső szélein. A fehércsokit a 2. és 4. sávba simítjuk, rászórjuk a maradék mogyorót. A fennmaradó 1., 3., 5. sávba a sötét csoki kerül. Ezután villával mintákat rajzolunk a sávokba, amennyire tudunk, mert a fehércsoki sokkal kevésbé folyós, mint a másik.
Amikor már elégedettek vagyunk a látvánnyal, félretesszük művünket és megvárjuk, míg teljesen megdermed, kihűl. Akkor kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és falatnyi darabokra tördeljük.
A megfelelő pillanatban tálaljuk, vagy csak úgy hagyjuk, hogy bárki, bármikor falatozzon belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...