Ez a leves tökéletes megoldás erre az esetre: nemcsak gyors, nagyon gyors; tápláló és még finom is. Jó lenne még, ha nyugtatná az idegeket, oldaná a feszültséget, kitakarítana helyettünk, elintézné a fehér karácsonyt...na ezt nem. De ne legyünk nagy igényűek. A leves az csak leves.
Recept:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 zellerszár
- 1 fejhagyma apróra vágva
- 1 hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 1 csicseriborsó konzerv
- 700 ml zöldség, vagy szárnyas alaplé
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- só, bors
- fél citrom leve
- friss koriander
- a tálaláshoz pita, vagy arab lepény, vagy tortilla; chiliolaj, fokhagyma
Közben 2 evőkanál chiliolajba belekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ecset, vagy kanál segítségével megkenjük vele a piták, vagy lepények mindkét oldalát. A pitákat forró sütőben 5 percig, a lepényeket forró serpenyőben pár percig pirítjuk.
A levest aprított, friss korianderrel megszórva, csípős kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése