Használhatunk hozzá konzerv babot is, amit átöblítünk és lecsöpögtetünk, mielőtt az öntetettel elkevernénk.
A narancs filézése: a héját körben éles késsel levágjuk követve a gömb formát és úgy, hogy fehér héj ne maradjon a narancs húsán. Azután a gerezdeket kétoldalt kivágjuk a hártyák közül.
Recept:
- 25 dkg száraz bab, vagy 2 doboz konzerv (lehet fehér is)
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 narancs kifilézett húsa
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor újhagyma
- 1/2, vagy 1 egész friss chili paprika, vagy fél kávéskanál chilipehely
- só, bors
A narancshéjat, a narancslevet, a mustárt és az olajat egy kis tálkában kikeverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, az apróra vágott chilit. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. A babot tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, hozzáadjuk a narancshúst. Átforgatjuk, egy órát érleljük, mielőtt fogyasztanánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése