Egyik kedvenc krémlevesem. A gumós zeller markáns íze csak egy kis krumplival és almával van árnyalva, hagymát én nem használok hozzá. Most szép, világos példányokat lehet kapni, amik felvágva erősen illatoznak és én szeretem ezt az illatot.
Recept:
- 3 dkg vaj
- 40 dkg gumós zeller meghámozva, felkockázva
- 1 nem túl savanykás alma, meghámozva, felkockázva
- 1 közepes krumpli meghámozva, felkockázva
- 1,5 liter csirke-, vagy zöldség alaplé, vagy víz
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál cukor
- só, bors
- szerecsendió, vagy szerecsendióvirág őrölve
- egy marék dió 8 percig 180 fokos sütőben pirítva, felaprítva
Tálaláskor apróra vágott, pirított diót szórunk rá és megcsurgatjuk egy kis olíva-, vagy szőlőmagolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése