Ez a torta kevés előkészületet igényel és annyi idő alatt meg is sül, amíg az ebéd megfő. Az eredeti Good-Food recepten változtattam pár dolgot, például az epret a most kapható őszibarackra cseréltem. A mandulás tészta magába szívja a barack nedvességét és finom szaftos sütemény kerekedik.
Recept:
- 175 g darált mandula
- 175 g puha vaj
- 180 g barna nádcukor
- 175 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 tojás, 1 tojássárgája
- 450 g megpucolt, kockára vágott őszibarack
A darált mandulát, a cukrot, a vajat, a gyömbért, a tojást és a tojássárgáját simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, azzal is eldolgozzuk. A tészta felét belesimítjuk a formába. Elosztjuk rajta a barack kockákat. A maradék tésztát a tetejére simítjuk.
1 órát sütjük. Sütés közben, kb 20 perc elteltével, amikor még nincs kérge a tetejének, megszórjuk szeletelt mandulával.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, azután tálra csúsztatjuk és szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése