2011. március 16., szerda

Narancsos mandulatorta




 Csak gyorsan leírom a receptet, nagyon finom, egyszerű torta, érdemes kipróbálni!

Recept: 
  • 4 nagy narancs
  • 6 evőkanál golden syrup ( pl. Tescoban lehet kapni )
  • 200 g puha vaj
  • 200 g barna cukor
  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 100 g őrölt mandula
  • 4 tojás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 narancs héját lereszeljük ( előtte jól megmossuk). Az összes narancsról körben levágjuk a héját a fehér réteggel együtt. A narancsokat vékony karikákra vágjuk.
Kivajazunk egy kb. 23 centi átmérőjű nem szétszedhetős tortaformát.
Eloszlatjuk az alján a golden syrupot. Arányosan körbe rakunk rajta annyi narancskarikát, amennyi kényelmesen elfér. A többit kis darabokra vágjuk.
A többi hozzávalót keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a feldarabolt narancsokat. A narancskarikákra kanalazzuk a tésztát, óvatosan elsimítjuk.
40-50 percig sütjük, amíg a teteje barnulni kezd. Kivesszük a sütőből, 5 percig várunk, majd gyors mozdulattal, fogórongy segítségével egy nagy tálra borítjuk a tortát. Tetejét még meglocsolhatjuk sziruppal.
Langyosan a legfinomabb.
Good Food recept.

3 megjegyzés:

Eniko írta...

Ez az enishomebakes repertoire-jan is rajta van :)

konyharuha írta...

tényleg? mindjárt utána nyomozok...

Eniko írta...

Csak en nem teszek bele golden syrupot, de kiprobalom majd ezt a receptet is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...