2011. március 23., szerda

Töltött pizza uzsonnára

Akinek vannak hullámvölgyei az uzsonnakészítésben, ismeri az alapanyaghiányt, ami csak reggel derül ki, tudja, hogy ahány embernek csomagolunk, mindegyik mást szeret, találkozott már a teljes ötlettelenség és kiégettség érzésével korán reggel a levágott kenyérszeleteket nézve - nekik ajánlom ezt a receptet. Előző este készül, tehát másnap reggel csak elegánsan porcióznunk kell és reménykedni, hogy a nagyszünetben majd örömet okozunk megfáradt iskolásainknak.

Elkészítés: 
Pizzatészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • frissen őrölt bors
Töltelék:
  • 20 dkg sonka (pl. prágai)
  • 15 dkg mozzarella sajt reszelve
  • 7-8 db aszalt paradicsom
  • olívaolaj a kenéshez
A lisztet összekeverjük a sóval, borssal. A vízbe belekeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat is, jól kidagasztjuk. Letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, elfelezzük. Az egyik felét kb. egy centi vastag kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük olívaolajjal. Körben a szélén 2 centis peremet szabadon hagyunk. Ráfektetünk három nagy szelet sonkát, megszórjuk a sajttal, rátesszük az aszalt paradicsomokat, újra sajtot, végül a maradék sonkát. A másik fél tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket. Körben összenyomkodjuk a tésztát. A tetejét megkenjük olívaolajjal. Fél órát kelesztjük.
200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...