Elkészítés:
Pizzatészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál olaj
- 3 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- frissen őrölt bors
- 20 dkg sonka (pl. prágai)
- 15 dkg mozzarella sajt reszelve
- 7-8 db aszalt paradicsom
- olívaolaj a kenéshez
A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, elfelezzük. Az egyik felét kb. egy centi vastag kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük olívaolajjal. Körben a szélén 2 centis peremet szabadon hagyunk. Ráfektetünk három nagy szelet sonkát, megszórjuk a sajttal, rátesszük az aszalt paradicsomokat, újra sajtot, végül a maradék sonkát. A másik fél tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket. Körben összenyomkodjuk a tésztát. A tetejét megkenjük olívaolajjal. Fél órát kelesztjük.
200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése