2011. március 28., hétfő

Káposztasaláta joghurtos öntettel


Az amerikai coleslow saláta mintájára készült, a sült oldalas mellé. Igazi vitaminbomba, télen gyakran készítem, mert önmagában, pirítóssal is kitűnő vacsora.
A káposzta, répa, alma aprításánál  kényelmes megoldás a reszelő használata, de én mégis a késsel való egyenletes, vékony csíkokra vágást javaslom, sokkal szebb lesz a végeredmény és talán nem tűnök nagyon fanatikusnak, ha azt mondom, az íze is más. A mennyiség pedig nem olyan óriási; ha jó késünk van, pár perc alatt megvagyunk.

Recept:  Fél fej káposztát,1 répát, 1 almát csíkokra vágunk, nagy tálba tesszük.
Az öntethez 2 teáskanál dijoni mustárt elkeverünk 1 kávéskanál őrölt korianderrel, fél citrom levével, 2 nagy evőkanál natúr joghurttal. Sózzuk, borsozzuk, a zöldségekre öntjük, jól elkeverjük.
A tetejét megszórjuk 1 evőkanál enyhén pirított szezámmaggal és 1 kávéskanál fekete szezámmaggal.

Azért várom már a szép piros retket is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...