Nem azt mondom, hogy nem várom már a sok friss zöldséget és gyümölcsöt, de ezekkel a most kaphatókkal is olyan jókat lehet csinálni! Sülve egyébként is más íze van mindegyiknek, de hogy a fehérrépa ennyire finom!
A zöldségek sütés előtti fűszerezésére a zacskós módszert ajánlom: a feldarabolt, vagy szeletelt zöldségeket zacskóba tesszük, rálocsoljuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, esetleg csipetnyi barna cukrot szórunk hozzá. Jól összerázzuk, a fűszerek és az olaj így a legfurcsább alakzatokat is mindenütt bevonja.
A hal fajtája sárga tőkehal, ilyet most vettem először és meg vagyok elégedve. Selymes, üde íze van, a sütésnél szépen egyben maradt, és a zöldségekkel is jól kijött :)
Recept: Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
2 fehérrépát megpucolunk, vékonyan felszeletelünk, a fenti módszerrel fűszerezzük. ( Itt jó lehet egy csipetnyi barna cukor.) Sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük.
1 kis fej brokkolit rózsáira szedünk, a rózsákat elfelezzük, vagy negyedeljük, attól függ, mekkorák. Fűszerezzük, sütőpapíros tepsibe tesszük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk egy narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
20-30 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak.
Közben a kenyeret is felkockázzuk (2-3 szeletet), sütőlapra helyezzük, meghintjük egy kevés olajjal, és 8-10 perc alatt ezt is ropogósra sütjük.
Elkészítjük az öntetet: 2 evőkanál olívaolajat kikeverünk 1 evőkanál balzsamecettel. A sült zöldségeket és a kenyérkockákat salátás tálba tesszük, összeforgatjuk az öntettel.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kupaknyi vodkával. Felforrósítunk egy serpenyőt, amit aztán a sütőbe is be tudunk tenni. Beleöntünk 2-3 evőkanál olívaolajat, beletesszük a halszeleteket, ha bőrös, bőrös felükkel lefelé. 2 percig sütjük, anélkül, hogy mozgatnánk- szedőlapáttal nyomjuk is meg. Fordítsuk meg, tegyük a forró sütőbe 5-7 percre.
A tányérokra szedett halat és a salátát megszórjuk pirított mandulaszeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése