2016. február 4., csütörtök

Miso pasztás kelbimbóleves


Nagyon jól esett megfőzni ezt a levest, igazi felüdülés volt. Betegség utáni első örömfőzés. Nem is nagyon tudok róla mást mondani, csak még azt, hogy megenni is szuper volt.
Gyógyuljon meg, aki beteg!

Recept:

  • 300 g kelbimbó
  • 1 póréhagyma
  • 1 jégcsapretek
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldség alaplé, vagy víz
  • 2 evőkanál világos miso paszta ( pl. itt kapható)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 szál újhagyma
A kelbimbók szár felőli végét levágjuk, a külső néhány levelet lefejtjük, megmossuk, félretesszük. A kelbimbó fejeket félbe vágjuk.
A póréhagymának csak a szétnyíló zöld részét vágjuk le, majd hosszában félbe vágjuk, felszeleteljük.
A jégcsapretket meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
Az újhagymát vékony csíkokra vágjuk.
A szezámmagot serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Az olajon puhára pároljuk a póréhagymát. Hozzáadjuk a kelbimbó fejeket, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével, vagy vízzel. Enyhén sózzuk, felforraljuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük. A misopasztát egy tálban simára keverjük egy kis levessel, majd a többi leveshez adjuk. Beletesszük a félretett kelbimbóleveleket és a jégcsapretket. Megvárjuk, míg újra felforr, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal és az újhagyma csíkokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...