Nagyon jól esett megfőzni ezt a levest, igazi felüdülés volt. Betegség utáni első örömfőzés. Nem is nagyon tudok róla mást mondani, csak még azt, hogy megenni is szuper volt.
Gyógyuljon meg, aki beteg!
Recept:
- 300 g kelbimbó
- 1 póréhagyma
- 1 jégcsapretek
- 2 evőkanál olaj
- 1 liter zöldség alaplé, vagy víz
- 2 evőkanál világos miso paszta ( pl. itt kapható)
- só
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 szál újhagyma
A póréhagymának csak a szétnyíló zöld részét vágjuk le, majd hosszában félbe vágjuk, felszeleteljük.
A jégcsapretket meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
Az újhagymát vékony csíkokra vágjuk.
A szezámmagot serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Az olajon puhára pároljuk a póréhagymát. Hozzáadjuk a kelbimbó fejeket, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével, vagy vízzel. Enyhén sózzuk, felforraljuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük. A misopasztát egy tálban simára keverjük egy kis levessel, majd a többi leveshez adjuk. Beletesszük a félretett kelbimbóleveleket és a jégcsapretket. Megvárjuk, míg újra felforr, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal és az újhagyma csíkokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése