2016. február 13., szombat

Sütőtök és vérnarancs álpite


Gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki a sütőtök, nekem is. Éppen ezért sütöttem most vérnaranccsal és fűszerekkel együtt, így tényleg olyan lett, mint egy darabka sütemény. Fogyasztásához használati utasításként ajánlanám, hogy a tököt és a narancsot is héjastól együk meg, mindkettő nagyon finomra sül és ropogós, különleges ízükkel teszik teljessé az élvezetet. Akárcsak egy sütiszél.

Recept:

  • 1 kis sütőtök 
  • 1 vérnarancs
  • 3 dkg vaj
  • 1-2evőkanál méz
  • 3-4 egész kardamom
  • 3-4 db szerecsendióvirág
A sütőtököt megmossuk. Végét levágjuk, keresztben másfél centis szeleteket vágunk belőle, annyit ahány főre készítjük.
A vérnarancsot is alaposan megmossuk, annyi 3 mm vastag karikákát vágunk belőle, ahány szelet sütőtökünk van.
A sütőtök korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, mindegyikre egy-egy narancs karikát teszünk. Egy-egy darabka vajat, szerecsendióvirágot és enyhén megroppantott kardamomot helyezünk minden szeletre, majd az egészet megcsurgatjuk mézzel.
220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, fél órát sütjük, amíg a sütőtök és a narancs széle is enyhén megbarnul.
Langyosan, vagy hidegen a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...