Villámgyorsan összedobható ebéd/vacsora, legújabb kedvencem. A tarhonyából én a házi, alaktalan típust részesítem előnyben, de ha valaki a szabályos kis gömböket szereti jobban, abból is elkészítheti, csak akkor szerintem valamivel kevesebb folyadékra lesz szükség. Főzés közben nyugodtan lehet kóstolgatni és ha kemény még a tarhonya, viszont a folyadék vészesen apad, adjunk hozzá még, de melegen és mindig csak keveset. A végén pedig hagyjuk kicsit pihenni, mint a rizst, hogy az összes nedvesség beszívódjon és szép pergős legyen a végeredmény.
Recept:
- 200 g házi tarhonya
- 300 g laskagomba
- 200 g spenót, vagy mángold
- 2 szál újhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 6 dl zöldség alaplé, vagy víz
- só, frissen őrölt bors
- kevés reszelt citromhéj
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Tálaláskor frissen őrölt borssal és durvára reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése