Néha muszáj lejegyeznem egy-egy csirkés receptet, higgyétek el sokkal kevesebbszer, mint ahányszor nagyon finom csirkét főzök. Bármennyire nem divatos, nem újító, én pont azt szeretem benne, hogy mivel viszonylag olcsó alapanyag és meglehetősen jól ismerjük, az ember bátrabban és gyakrabban tud vele kísérletezni. Az utóbbi időben ezeket a serpenyős változatokat csinálom legtöbbször - valamilyen zöldségágy, azon az előpirított csirke, fűszerek, sütő. A variációk száma végtelen, csak a rendelkezésre álló hozzávalók, a fantázia és az elképzelt ízvilág szabhat korlátokat. Ez a póréhagymás-citromos-zöldfűszeres kombináció nemrég különösen jól sikerült, ezért megjegyzésre méltónak tartottam, ellentétben a többivel, amik szintén finomak voltak, csak elhallgattam őket.
Recept:
- 2 csirkecomb és 2 szárny
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1/2 chili paprika
- 3 evőkanál citromlé
- 1/2 citrom karikákra vágva
- 1 nagy csipet sáfrány
- 5 ágacska kakukkfű összemorzsolva
- 1 evőkanál friss tárkonylevél apróra vágva
- 2 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése