Valamelyik fajtájú (fekete, sárga, foltos, közönséges, stb) tőkehal, spárga, csípős paprika. Ennyi. Van még benne bor, petrezselyem. Mindebből mártás lesz a hal körül. Szaft. Meg lehet vele locsolni a rizst. Pirítsátok meg jól a halat. Csak arra kell vigyázni, hogy a ki-be pakolgatásnál ne essen szét. Más bonyodalom nincs.
Recept:
- egy nagyobb darab tőkehal filé
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 zöld chili paprika, vagy egy fél hegyes erős paprika kis kockákra vágva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl zöldség alaplé
- 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
- 25 dkg zöldspárga megmosva, megpucolva, 3 centis darabokra vágva
- só, frissen őrölt bors
A lisztet sóval, frissen őrölt borssal összekeverjük. Meghempergetjük a benne a négy darabba vágott halat. Lerázzuk róluk a fölösleges lisztet. Az olajat serpenyőbe öntjük, közepes lángon felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a csípős paprikát. Egy-két percig sütjük, majd szűrőkanállal tálba szedjük. A visszamaradt olajban erős lángon mindkét oldalán 1-1 perc alatt pirosra sütjük a halszeleteket. Ezt is kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajhoz öntjük a bort, az alaplét, a petrezselyem felét, a spárgát és a fokhagymás-chilis keveréket. Alacsony lángon pár perc alatt kissé besűrítjük. Visszatesszük a halszeleteket is, a maradék petrezselymet és még néhány percig főzzük, amíg a hal készre fő.
Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése