A quinoa régebbi, az édeskömény újabb kedvencem. Arra gondoltam összehozom őket. Jól sikerült az esemény, nem bonyolítottuk túl, mindenki érvényesülni tudott. Egy dilemmám volt csak: legyen-e hozzá húsféle. Külső segítséget kértem ebben a nehéz kérdésben, közeli hozzátartozóim válasza pedig egyértelmű volt: persze! Így hát a csirkemell is képbe került, enyhe gyümölcsös felhangokkal és igazán feldobta az összhatást.
Recept
- 1 közepes édeskömény gumó
- 1 hagyma
- 3 dl quinoa jól megmosva
- 6 dl zöldség vagy csirke alaplé, vagy víz
- fél narancs leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 csirkemell kockára vágva
- 1,5 teáskanál gránátalmaszirup
- fél friss chili
- 1 teáskanál méz
Közben elkészítjük a csirkemellet: keverőtálban összekeverjük a gránátalmasziruppal, az apróra vágott chilivel, sóval, borssal. Forró serpenyőben kevés olívaolajon 3-4 perc alatt megsütjük, közben meglocsoljuk a mézzel. Amikor szép aranyszínűre pirult, kész.
A quinoát a frissen sült csirkemellel tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése