Ez az egyik kedvenc nálunk mostanában. Csípős, mégis lágy, harmonikus ízű étel, aki szereti a szokásostól picit eltérőt, annak mindenképpen ajánlom.
Második éve kuktáskodom Makinál, múltkori egytálételes óráján készítettek hasonlót a résztvevők. Többek között azért jó nála főzni, mert megtanítja a távol-keleti alapanyagok használatát és nagyon érdekesen mesél róluk. Szerintem ezek az ízek nem állnak annyira távol a magyar ízléstől, mint azt elsőre gondolnánk.
A különlegesebb hozzávalókat fűszer és delikát boltokban, illetve nagyobb üzletekben lehet beszerezni. Ezek közül a nam pla, ez a furcsa szagú, nagyon sós halszósz sózza majd az ételt, külön sózásra nem is lesz szükség.
Recept:
- egy közepes méretű sütőtök fele meghámozva, kockákra vágva
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 3 evőkanál thai piros curry paszta
- 1 kápia paprika csíkokra vágva
- 1 kis cukkini csíkokra vágva
- 2 evőkanál konzerv bambuszrügy lecsöpögtetve
- 350 ml kókusztej
- 1dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál nam pla (thai halszósz)
- friss koriander a tálaláshoz
Főtt jázmin rizzsel és friss korianderrel tálaljuk.
2 megjegyzés:
anyám,ezt meg kell főznöm!!!
tedd azt,nem bánod meg:)
Megjegyzés küldése