Például emiatt érdemes gyűjtögetni a tojásfehérjét. Gyorsan elkészülő és gyorsan el is fogyó könnyű habocska. A képen látható márványos mintázatot fokozhatjuk, ha a csokoládét csak úgy immel-ámmal keverjük el a habban.
Többszöri elkészítés után bizton állíthatom, hogy nem szabad sokáig sütni, akkor igazán finom, ha belül nem szárad ki.
Recept:
- 150 g jó minőségű étcsokoládé
- 3 tojásfehérje
- 120 g kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 30 g porcukor
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük. Több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább folytatva a keverést, amíg kemény habot kapunk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mézet, legvégül egy keverőkanállal a felolvasztott csokoládét is.
Sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal diónyi halmokat rakunk a habból, egymástól két ujjnyi távolságra.
30 percig sütjük.
Ez az adag másfél nagyméretű sütőtepsit tölt meg. Ha duplázva sütjük, akár vendégségbe is vihetünk, jól szállítható.
Dan Lepard receptje alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése