2011. április 27., szerda

Mandulás-kókuszos szelet


Sokféle finomságot sütöttem húsvétra, de lefotózni őket a nagy forgatagban sajnos nem volt idő. Kivéve ezt a sütit, ami elsőként készült el, jól elrejtettem, aztán el is feledkeztem róla. Még szerencse, mert így bizonyossá vált, hogy két naposan is nagyon finom.
Az eredeti recept szerint cukrozott cseresznyével kéne megszórni, én ezt lecsöpögtetett áfonyabefőttel helyettesítettem. El tudok képzelni olyan változatot is, hogy aszalt áfonyát, vagy cseresznyét cukorszirupban kicsit felfőzünk, leszűrjük és ezzel ízesítjük a krémet.

Recept:
a tésztához:

  • 75 g puha vaj
  • 120 g cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 170 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
a krémhez:
  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 55 g kókuszreszelék
  • 2 evőkanál alaposan lecsöpögtetett cseresznye, vagy meggybefőtt, vagy valamilyen szirupban főzött bogyós gyümölcs
  • 55 g szeletelt mandula
Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy kb 30x 19 cm-es formát. A sütőt bekapcsoljuk 160-170 fokra. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejet, a vaníliaaromát, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A krémhez először felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük a cukrot és a kókuszt. Rásimítjuk a tésztára, megszórjuk a gyümölccsel és a mandulával.
45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Jó kis egyszerű sütemény, hétköznapra is!
Eredeti recept a Good Foodból.

2 megjegyzés:

schall eszter írta...

Nagyon jól néz ki!

Eniko írta...

Ez egy nagyon jo recept, cherriest hasznaltam, tokeletes lett :) Feltettem az enishomebakes - re, bocs, hogy csak igy "lenyultam" a receptet, valojaban en is nezelodhetnek a Good Food-on...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...