2011. április 7., csütörtök

Diós - csokis keksz


Hirtelen fellépő édességhiány esetére jó megoldás. Gyorsan kész van és hatásos. Érdemes megvárni, amíg kihűl, sőt másnap is finom, de ezek nem saját tapasztalatok, csak feltételezések. Nálunk nagyon rövid időt töltöttek.

Recept:
  • 200 g étcsokoládé, legalább 60 %-os
  • 100 g puha vaj
  • 120 g barna nádcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 80 g dió

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Gőz fölött megolvasztunk 85 g csokoládét, a többit  kis kockákra vágjuk, félretesszük. Az olvasztott csokihoz keverjük a vajat, a cukrot, a vaníliát és a tojást. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a nagy darabban hagyott dió és a megmaradt csoki háromnegyed részét, a lisztet és a szódabikarbónát. Ezzel is jól elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságban kanállal halmokat rakunk a masszából. Egy tepsire kb. 6-8 darabot tudunk elhelyezni úgy, hogy sütés közben ne nőjenek egybe. A halmokon elosztjuk a megmaradt dió- és csokidarabokat.
12-15 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Good-Food recept alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...