Minden héten látom a piacon a csicsókát, nem tudom, eddig miért nem vettem belőle. Most viszont ránéztem és azonnal egy finom krémleves jutott eszembe. Vettem hozzá egy körtét is, aztán itthon meg ment minden a maga útján: alaplé, fűszerek, pürésítés...
Próbáljátok ki!
Recept:
A körte másik felét felszeleteljük, egy kis serpenyőben kávéskanál vajon karamellizáljuk. A szeletelt mandulát kissé megpirítjuk.
Tálaláskor a levesre pár csepp olívaolajat csurgatunk, megszórjuk a mandulával, néhány darab karamellizált körtével.
A csicsóka kedvező élettani hatásairól itt olvashattok.
Próbáljátok ki!
Recept:
- 30 dkg csicsóka, hámozva
- 15 dkg krumpli, hámozva
- 1 nagy körte, hámozva
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 1 kis fej hagyma
- 1 dl tejszín
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- egy csipet frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 evőkanál vaj
- tálaláshoz 1 evőkanál szeletelt mandula
A körte másik felét felszeleteljük, egy kis serpenyőben kávéskanál vajon karamellizáljuk. A szeletelt mandulát kissé megpirítjuk.
Tálaláskor a levesre pár csepp olívaolajat csurgatunk, megszórjuk a mandulával, néhány darab karamellizált körtével.
A csicsóka kedvező élettani hatásairól itt olvashattok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése