2018. május 28., hétfő

Faeper limonádé



Nem pont a házunk előtt, de nagyon közel, "van egy magas eperfa". Amikor arra járok mindig csemegézek belőle pár szemet, mivel olvastam, hogy tele van flavonoidokkal és mindenféle más
-oidokkal, ráadásul nagyon finom, üdítő íze van. Ma pedig előrelátóan dobozzal mentem, hogy  hazahozzak egy adaggal ebből a frissességből. Limonádé lett belőle, hogy csak az én kezem legyen lila, a többieknek csak gurítani kelljen.
Eperfát rengeteg helyen lehet találni, és akár fekete akár fehér, tényleg szuperegészséges, viszont csak éretten szabad enni! Szedjétek!

Recept:

  • 300 g fekete faeper
  • 2 evőkanál méz 
  • fél citrom leve
  • 3 dl víz
A faepret megmossuk, pici zöld szárát leszedegetjük. Hozzáadjuk a mézet és a citromlevet, botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a vízzel, még turmixoljuk egy kicsit, majd szűrőn keresztül kancsóba, üvegbe töltjük. Pár szem egész faeperrel és vékonyra vágott citromkarikával díszítjük a limonádénkat. Jó lehet hozzá a friss menta, kakukkfű is.
Azonnal fogyasztható. Egyszerre csak annyit készítsünk, amennyit egy-két napon belül megiszunk, frissen a legjobb és legegészségesebb. Hűtőben sem érdemes tovább tartani.
Koktél-alapnak is kiváló, ginnel, fehérrummal, jégkockával görbíthetjük vele az estét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...