Nem pont a házunk előtt, de nagyon közel, "van egy magas eperfa". Amikor arra járok mindig csemegézek belőle pár szemet, mivel olvastam, hogy tele van flavonoidokkal és mindenféle más
-oidokkal, ráadásul nagyon finom, üdítő íze van. Ma pedig előrelátóan dobozzal mentem, hogy hazahozzak egy adaggal ebből a frissességből. Limonádé lett belőle, hogy csak az én kezem legyen lila, a többieknek csak gurítani kelljen.
Eperfát rengeteg helyen lehet találni, és akár fekete akár fehér, tényleg szuperegészséges, viszont csak éretten szabad enni! Szedjétek!
Recept:
- 300 g fekete faeper
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 3 dl víz
Azonnal fogyasztható. Egyszerre csak annyit készítsünk, amennyit egy-két napon belül megiszunk, frissen a legjobb és legegészségesebb. Hűtőben sem érdemes tovább tartani.
Koktél-alapnak is kiváló, ginnel, fehérrummal, jégkockával görbíthetjük vele az estét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése