Kerti rózsák szirmából is lehet készíteni, de nagyon ügyeljünk, hogy biztosan permetmentes legyen!
- 200 g cukor
- 2 bögre vadrózsaszirom (permetmentes!)
- 240 ml tejszín
- 240 ml tej
- 5 tojássárgája
- 2 teáskanál rózsavíz
A tojássárgákat keverőtálba tesszük, kézi habverővel simára keverjük.
A tejet és a tejszínt vvastag aljú fazékban felmelegítjük, közben hozzáadjuk a cukros rózsaszirmot. kevergetve megvárjuk, amíg teljesen feloldódik. Lassan a tojáshoz öntjük, közben a kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Az egészet visszaöntjük a fazékba és továbbra is keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik, a keverőkanál hátuljára rátapadva csíkot tudunk benne húzni.
Szitán átszűrjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap fagylaltgépben elkészítjük, amíg a gép dolgozik, hozzáadjuk a rózsavizet.
Dobozban mékyhűtőben tároljuk.
Tálaláskor vágott pisztáciát szórhatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése