2018. május 24., csütörtök

Spárga sóban érlelt citrommal


Egyrészt ez a bejegyzés nem teljesen korrekt azokkal szemben, akiknek nincs otthon sóban érlelt citromjuk. Másrészt pont ezért nagyon is helyénvaló, mert ha nincs, akkor minél előbb csinálni kell, hogy legyen. A receptet itt találjátok, nagyon egyszerű elkészíteni. Aki egyszer megszereti, mindig lesz a kamrapolcán egy üveggel. Egy kevéske elég belőle, hogy feldobjon szinte bármilyen ételt. Kiváló sajtokhoz, olajbogyóhoz, húsokhoz, halakhoz. Hogy mást ne mondjak, Széll Tamás emblematikus gulyására is ezzel teszik fel a koronát a Stand25 bisztróban.
A roppanós spárgához is frenetikus, krumplival, vagy krumpli nélkül.


Recept:

  • 1/2 kiló aprószemű újkrumpli
  • 1 csomag spárga
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott sóban eltett citrom 
  • só, firssen őrölt bors
  • olívaolaj, vagy tisztított vaj a sütéshez
A krumplit megmossuk, héját lekapargatjuk, félbe, negyedekbe vágjuk.
A spárgák végét letörjük, alsó részét vékonyan meghámozzuk, megmossuk, 3-4 centis darabokra vágjuk.
Egy fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a krumplit, 7 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, lecsöpögtetjük.
A továbbra is forrásban lévő vízbe beletesszük a spárgát, két percig forraljuk, majd leszűrjük, jeges vízben lehűtjük.
Serpenyőben 3 eőkanál olívaolajat, vagy tisztított vajat forrósítunk, beletesszük a krumplit, pirosra sütjük minden oldalát. Végül hozzáadjuk a spárgát, egy percig együtt sütjük, közben enyhén sózzuk, borsozzuk.
Tálba szedjük, megszórjuk a karikákra vágott újhagymával és az apróra vágott sóban érlelt citrommal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...