A tojásfehérjés sütemények általában csak úgy az oldalvizen eveznek be, nincsenek igazán betervezve sem a sütési programba, sem a sütemények sorába, aztán meg sokszor ők a legjobbak. Például egy pavlovával bármikor sikert arathatunk, vagy ott van ugye a financier, ami mindig pillanatok alatt tűnik el. Szóval tojásfehérjét kidobni nemcsak pazarlás, hanem óriási lehetőségek elmulasztása is. Erre hoztam most egy újabb példát, ezt a kis kókuszos-kócost, amivel ugyan kell egy kicsit bíbelődni, viszont tetemes mennyiség lesz belőle, több vendégséget is elvihet a hátán.
Recept:
- 8 tojásfehérje
- 500 g cukor
- fél teáskanál só
- 2 evőkanál méz
- 350 g kókuszreszelék
- 70 g sárga kukoricaliszt, vagy sima liszt
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 120 g étcsokoládé
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütő 6-os fokozat). Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Két kiskanál segítségével diónyi halmokat sorakoztatunk a tepsikre. Lehet közel egymáshoz, mert nem nőnek meg és nem is laposodnak el.
A két tepsit egyszerre tesszük a sütőbe, az egyiket az alsó harmadba, a másikat a felsőbe. Összesen 20 percig sütjük úgy, hogy közben kicseréljük a két tepsi helyét, ami alul volt fölülre kerül, stb.
Amikor itt-ott aranyszínűre színeződik a sütik teteje, kivesszük és a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, majd egyenként belemártjuk a kókuszlabdák alját . jól lecsöpögtetjük, sütőpapírral kibélelt tálcára tesszük csokis felükkel felfelé. Megvárjuk, amíg megköt a csokimáz, ezután már egymásra is halmozhatók.
David Lebovitz receptje.
David Lebovitz receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése