Recept:
- 500 g darált bárányhús ( vagy más darálthús)
- 1 nagy fej brokkoli (ép levelei is!)
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 csomag újhagyma felkarikázva
- 1 piros chili paprika karikákra vágva
- két centis friss gyömbér hámozva, apróra vágva
- 1 lime leve
- 3 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál vietnámi halszósz
- 3 teáskanál barnacukor
- 1 marék pirított, hámozott törökmogyoró
- friss, vágott koriander és/vagy petrezselyem
Wokban, vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk a szezámolajat, rátesszük az újhagymát, fokhagymát, a chilit, a gyömbért és a brokkoli leveleit. Két percig pirítjuk. Rátesszük a bárányhúst. Erős tűzön kevergetve 5-7 percig sütjük, amíg színt kap a hús. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a halszósszal és a lime-lével. Még 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a félig főtt brokkolit. Pár perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a zöldfűszerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése