2013. szeptember 30., hétfő

Szendvics grillezett padlizsánnal, mandulás pesto-val és a mozzarella-trükk


Először mondom a mozzarella-trükköt, amivel a "gyári" mozzarellát fel lehet javítani, krémesebb, frissebb, lágyabb lesz. Sosem voltam elégedett a mozzarella hideg, gumis állagával, a bivalymozzarellát pedig irreálisan drágának találom. Ezért is akartam kipróbálni ezt a kedvenc szendvicses könyvemben olvasott módszert. Nagyon egyszerű: a szobahőmérsékletű(!) mozzarellát fél centis szeletekre vágjuk és annyi sós meleg vízbe tesszük, amennyi ellepi. Pár perc után lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlőn megszárítjuk és máris fogyaszthatjuk például egy tápláló szendvics részeként. A krémesre sült padlizsánnal, a karakteres pesto-val és a savanykás-ropogós gránátalma maggal kiegészítve nem is kívánhatnánk magunknak többet, legalábbis ha kényeztető reggeliről, gyors ebédről, vagy könnyű vacsoráról van szó.

Recept:
Egy közepes padlizsánt hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágunk, olívaolajjal megkenjük. (Egy padlizsán 6-8 szelet kenyérre elég.) Grillserpenyőben, vagy a panini-sütőben (nekem ilyen van) megsütjük. A kenyér-, vagy bagettszeleteket is vékonyan megkenjük olívaolajjal és ugyanígy megsütjük.
A kenyérszeleteket bedörzsöljük egy félbe vágott fokhagymagerezddel, lazán ráhajtogatunk két-három sült padlizsánszeletet, rátesszük az előkészített mozzarellaszeleteket, megcsöpögtetjük a mandula pesto-val. Végül megszórjuk gránátalmamagokkal.
A mandula pesto-t így készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...