Itt a nagyon egyszerű, mindig sikert arató sajttorta receptje. Rengeteg hízelgő történet kapcsolódik hozzá, de nem mesélem el őket, inkább mindenki szerezze be a sajátjait.
Recept:
- 215 g teljes kiőrlésű zabpelyhes keksz (pl. győri zabfalatok)
- 50 g vaj
- 680 g natúr, tejszínes sajtkrém (én az Aldiban veszem a Milfina márkájút)
- 240 g cukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 dl tejföl
Felvágás előtt én gyümölcsmártást szoktam rá csorgatni, ami díszít is és finom is. Ez készülhet meggy, vagy áfonyabefőttből, vagy friss, ill. fagyasztott gyümölcsből is 2-3 evőkanálnyi befőtt levet egy evőkanál gyümölccsel egy edénybe teszek, hozzáadok egy evőkanál cukrot és két evőkanál vizet. 5 percig forralom, amíg kicsit besűrűsödik. Hűlni hagyom, majd a tortára csorgatom. A friss, vagy fagyasztott gyümölcsből készülő szószhoz egy maréknyi epret, ribizlit, filézett narancsot, rebarbarát stb. a gyümölcs édességéhez igazodó mennyiségű cukorral és 1 dl vízzel felfőzünk, besűrítünk, hűtünk, csorgatunk.
Édesem receptje alapján.
3 megjegyzés:
Köszönjük, ki fogom próbálni
Szuper! Kipróbáltam, bár több ideig sütöttem és a rétegek is összecsúsztak. Ennek ellenére nagy sikert arattam vele. Köszönöm :)
Örülök neki! Ki kell tapasztalni, minden sütő és minden sütés más. A hibák pedig mindig csak a készítőt érdeklik, aki élvezettel eszi, azt egyáltalán nem :)
Megjegyzés küldése