Nagyon üde ízű leves, ami a roppanósra főtt friss zöldségeken kívül annak is köszönhető, hogy minimális sót tartalmaz. Ha elsőre szokatlannak éreznénk is, mondhatni sótlannak, próbáljunk ráhangolódni a zsenge borsó, a menta és a saláta saját ízeire. Megéri.
Recept:
- 80 dkg héjastól mért friss zöldborsó
- 1 fej tavaszi főzőhagyma
- 1 gerezd friss fokhagyma
- 1 fejes saláta középső része (többiből salátát csinálunk)
- 1 maroknyi friss mentalevél
- 3 dkg vaj
- 1 liter zöldség alaplé
- só, frissen őrölt bors
Tányérokba szedjük, néhány csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése