2011. október 13., csütörtök

Gombaporos tészta zsályával, dióval

Igazi őszi hangulatú étel. A sötét trombitagombából készült gombapor a tavalyi készletből való, semmit nem veszített az aromájából. Ha friss tésztát szeretnénk gyúrni és nincs otthon gombaporunk, szárított shiítake, vagy más illatos gombát is porrá őrölhetünk kávédarálóban. Összesen egy teáskanálnyi mennyiségre van szükség. A tészta készítésének leírása itt és itt található.
Választhatjuk az egyszerűbb, gyorsabb megoldást is és 400 g készen vásárolt, jó minőségű szélesmetéltet, tagliatellét főzünk ki a mártáshoz.

Recept:
Egy marék diót serpenyőben rázogatva megpirítunk.
A mártáshoz 60 g vajat barnulásig hevítünk. Használjunk világos színű edényt, hogy jól lássuk, amikor a vaj elkezd pirulni, megégnie nem szabad. Közben beleteszünk 20 darab friss zsályalevelet, és 1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyót. Amikor diós illatot érzünk és szép színe van már a vajnak, 1 evőkanál frissen facsart citromlével megcsurgatjuk.
A közben kifőzött tésztát a forró mártáshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy fél citrom reszelt héjával és a pirított, durvára vágott dióval.
Reszelt pecorino sajttal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...