Kezdődhet a téli zöldségek tudatos és változatos beépítése az étrendünkbe. Egyik első számú kedvencem a cékla, amiről nagyon sok jót gondolok és a nagy része igaz is. Például a vasat ebből a zöldségből tudja legjobban hasznosítani a szervezetünk. Csodálatos színe pedig abszolút kedélyjavító, ami a ránk váró borús napokon mindenképpen kedvező.
Annak, aki most barátkozik az édesköménnyel, jó alkalom kipróbálni ebben az összetételben, mert nekünk talán kicsit idegen íze nagyon jól illeszkedik a többi összetevőhöz.
Recept:
- 8 db közepes cékla
- 3-4 szál újhagyma
- 1 kis édeskömény gumó
- 1 evőkanál apróra vágott friss mentalevél
- fél citrom leve és reszelt héja
- só, bors
- 2 evőkanál szőlőmag-, vagy olívaolaj
Az édeskömény két végét levágjuk, a gumót elfelezzük és vékonyan felszeleteljük.
Az újhagymát zöld részével együtt felaprítjuk.
A céklához keverjük a zöldségeket és a mentát. Meglocsoljuk az olajjal és a citrommal, sózzuk, borsozzuk és a reszelt citromhéjjal együtt jól átkeverjük az egészet. 1-2 óra érlelés jót tesz neki.
Nagyon jól megy frissen sült lazac, vagy más natúr halszelet mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése