Hosszan gondolkodtam valami hangzatosabb címen, ami érzékelteti, hogy az egyszerű főzelék néhány kiegészítéssel milyen csodálatos élményt tud nyújtani, de végül letettem róla. Maradjon csak ilyen szerényen. De a lenézett sárgaborsó majd megmutatja!
50 dkg sárgaborsót bő vízben, amibe beleraktam egy hagymát negyedekre vágva és egy gerezd szétnyomott fokhagymát, 1 órát főztem. Ezalatt többször kifutott, nagyon fel tud habzani, jót takarítottam közben.
A hagymákat kivettem, a főzelék pedig tulajdonképpen kész is volt. A szétfőtt borsószemek maguktól besűrítik a levet, rántásra nincs szükség. Ha véletlenül sok a víz ( mert pl. nem fut ki annyiszor, mint nekem ), akkor szűrőkanállal egy másik edénybe át kell tenni a szétfőtt szemeket és megfelelő mennyiségű főzőlével higítani.
Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a sült hagymát: 2 nagy fej hagymát vékonyan felszeletelünk, lisztbe forgatjuk. Szitába tesszük és lerázzuk róla a felesleges lisztet, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor a főzeléket vékonyan meglocsoltam olívaolajjal, megszórtam füstölt pirospaprikával, karikára vágott friss chilivel és ráhalmoztam a sült hagymát.
Amíg tart a tél...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése