Hétvégi kényeztetés kategória. Szeretem azokat a reggeleket, amikor tudom, hogy senkinek nem kell sietni. Én úgyis felkelek, olvasok a csöndben és kigondolom a reggelit, meg hogy hú, de fognak örülni. Aztán kijönnek valamikor álmosan és teljes természetességgel fogadnak bármilyen finomságot; csak nagy nehezen tudok kicsikarni néhány "ez finom", vagy "köszi" kezdetű kedvességet.
A palacsintának még ez az amerikai változata sem igényel túl sok időt és előkészületet, friss naranccsal kiegészítve pedig kifejezetten üdítő.
A palacsinta:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- fél mokkáskanál só
- 8-10 tk cukor
- 1 tk sütőpor
- 3 dkg olvasztott vaj
- tej
Teflonserpenyőben kis adagokban kerek palacsintákat sütünk a tésztából.
Narancssaláta:
+-2 narancsot meghámozunk úgy, hogy a két végét levágjuk, majd talpára állítva éles késsel körben levágjuk a héját úgy, hogy ne maradjon rajta a fehér rész sem. Ezután felszeleteljük, tálra rendezzük. Megszórjuk 4 db apróra vágott nagy szemű datolyával, maréknyi pirított mandulaforgáccsal, megöntözzük 2 ek narancsvirágvízzel. ( Keleti fűszeres boltokban kapható ) Megszórjuk egy csipet őrölt kardamommal, vagy fahéjjal.
Mindenki szed a tányérjára palacsintát, ráhalmozza a gyümölcssalátát és esetleg még mézet, vagy juharszirupot csurgat minderre és elgondolja, hogy milyen jó dolga van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése