Egyszer régen, egy kóstolón ettem hasonlót. Kifaggattam készítőjét - aki maga a halárus volt -, a receptről. Alapja a matjes filé, ami a fiatal hering ízletes, szálkamentes, enyhén sós, olajban eltett húsa. Ezt teszik szendvicsbe is pl. Hollandiában, úgy is nagyon finom. Csomagolva, 20-40 dekás adagokban lehet kapni nagyobb élelmiszer boltokban, az orosz élelmiszereket árusító üzletben, vagy kimérve piaci halárusnál. Létezik natúr, fűszeres és hagymás változat is, ehhez a salátához a natúr változatot javaslom.
Laktató, kellemesen savanykás-sós ízű, sok-sok vitaminnal, omega3-mal dúsított vacsora, vendégváró fogás.
Hozzávalók:
- 4-5 matjes hering filé, darabolva
- 50 dkg krumpli héjában megfőzve, megpucolva, felkockázva
- 1 csokor újhagyma, karikára vágva
- 2 nem túl savanyú alma megpucolva, felkockázva
- 2 púpos tk. kapribogyó leöblítve, lecsöpögtetve
- 3 dl natúr joghurt
- 1 tk. méz
- 1/2 citrom leve
- 2 tk. mustár
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors, 1 tk koriander őrölve
Rozskenyérrel, vagy anélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése