Recept:
- 500 g darált marhahús
- 1 közepes fej káposzta
- 1 nagy hagyma
- 300 g bulgur
- 5 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál török paprikakrém (Biber Salcasi, keleti fűszerboltokban kapható)
- 1 citrom leve
- 5 teáskanál szárított menta
- só, frissen őrölt bors
- 600 ml forró víz
Az olajon megpirítjuk a darált húst, majd rátesszük a hagymát és a káposztát. Néhány percig főzzük, amíg kissé megpuhulnak. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet, majd a megmosott bulgurt. Jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mentával, ízesítjük a citromlével, majd felöntjük vízzel. Alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg a káposzta és a bulgur is megpuhul.
Tálaláskor megszórjuk mentával és görög joghurtot adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése