2020. október 7., szerda

Török káposztás egytál - kapuska

 


Csak azt sajnálom, hogy nem jutott eszembe pirospaprikás vajjal meglocsolni a joghurtot, mennyivel jobban mutatott volna! A receptbe sem írhattam így be, de Ti, ha megfőzitek (és én is legközelebb), tálaláskor mindenképpen olvasszatok egy kis vajat, keverjétek el késhegynyi pirospaprikával, egy laza mozdulattal keverjetek belőle a sűrű joghurtra! Ez legyen a végső ízesítője ennek a remek egytálételnek, amit egyébként már elkészítettem vegetáriánus változatban is pár éve. Hússal tartalmasabb, önálló fogás, jól jön az ilyesmi a hűvösebb napokra.

Recept:
  • 500 g darált marhahús
  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 nagy hagyma
  • 300 g bulgur
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál török paprikakrém (Biber Salcasi, keleti fűszerboltokban kapható)
  • 1 citrom leve
  • 5 teáskanál szárított menta
  • só, frissen őrölt bors
  • 600 ml forró víz
A káposztát kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk.

Az olajon megpirítjuk a darált húst, majd rátesszük a hagymát és a káposztát. Néhány percig főzzük, amíg kissé megpuhulnak. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet, majd a megmosott bulgurt. Jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mentával, ízesítjük a citromlével, majd felöntjük vízzel. Alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg a káposzta és a bulgur is megpuhul.
Tálaláskor megszórjuk mentával és görög joghurtot adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...