Itt egy villámgyors tavaszi recept kedvencemmel, az orzo tésztával. Kipróbáltam már fehér és zöld spárgával is, mindkettővel működik. További variációs lehetőség, hogy a hagymával együtt kevés húsos szalonnát is pirítunk. Ezzel tartalmasabb lesz, viszont a spárga és a zsenge tök/cukkini üdeségét kissé elnyomja a szalonna átható íze, szóval amit nyerünk a vámon, elveszítjük a réven, vagy hogy is mondják ezt. Ki-ki döntse el aktuális böjti állapota, húsokhoz való alapvető hozzá(nem) állása és egyéb egyéni megfontolások alapján, hogy mit választ, annyit segítek, hogy mindenhogyan finom, de tényleg!
Recept:
- 300 g orzo tészta
- 500 g zöld, vagy fehér spárga
- 3 db zsenge, kb. 10 centis tök, vagy cukkini
- 1 csomag újhagyma fehér része, vagy 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 30 g húsos, füstölt szalonna (elhagyható)
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 50 g frissen reszelt parmezán, vagy Grana Padano
- só, frissen őrölt bors
Közben lobogva forró sós vízben roppanósra főzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd az elkészült zöldségekre tesszük. Rászórjuk a parmezánt és jól összekeverjük.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése