A legutóbbi vendégség úgy alakult, hogy már kész volt a hatalmas tál muszaka, a hatalmas tál török bulgur saláta, plusz az édességek, viszont mindenki várakozó állásponton volt az étkezés megkezdését illetően. Látván ezt a bizonytalankodást, arra gondoltam, itt csak egy jó kis krém segíthet, így előszedtem pár dolgot, ami még volt a hűtőben. Kész lett a krém, fel is bátorodott a társaság, olyannyira, hogy nekem pl. nem is jutott belőle, csak a dicséretből. Ezért hamar újra gyártottam zártkörű használatra, most pedig le is írom, hogy jól megjegyezzem. Jelenleg első számú kedvenc, reggelire, vacsorára, pirítósra, szendvicsbe.
Recept:
- 250 g feta-, vagy krémfehér sajt
- 150 g natúr vajkrém, vagy Philadelphia sajtkrém
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanálnyi bazsalikomlevél felaprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 savanyított pepperoni paprika vékony csíkokra vágva
2 megjegyzés:
hű, ezt biztos hogy ki fogom próbálni! köszönöm :)
nagyon szívesen, örülök neki!
Megjegyzés küldése